AcuPuur


Patrice Röben


Nassaustraat 17
5402 EC Uden
M 06 - 4864 2864
KvK 1725 7985
info@acupuur.nl
www.acupuur.nl

Tsi Mo

FAGT
AcuPuur | De Behandeling

BehandelingAls men voor het eerst bij mij komt vindt er een intakegesprek plaats. Omdat de patiënt in zijn totaliteit wordt behandeld is het essentieel de acupuncturist over alle klachten in kaart te brengen ook al lijken ze nog zo onbelangrijk. Vaak is er een verband tussen klachten, ook al lijken ze weinig met elkaar te maken te hebben.
Wanneer u zwanger bent is het van belang dit vóór de behandeling te melden

Polsdiagnose
De voornaamste diagnosemethode in de klassieke acupunctuur is de polsdiagnose. Hierbij wordt er gevoeld naar de vorm van de polsslag. Dit betekent dat men let op de breedte, diepte, snelheid en spanning van de polsslag. Aan de hand van deze differentiatie wordt bepaald waar de verstoring zit, en met welke naaldzetting dit verholpen kan worden.
Na de diagnose wordt de patiënt behandeld. De voornaamste behandelpunten liggen op de armen en de benen, maar ook op buik en borst kunnen naalden gezet worden. Ik gebruik uitsluitend steriele wegwerpnaalden. Naast naalden kan er ook Moxa gebruikt worden, dit is bijvoetkruid dat vaak boven het acupunctuurpunt gehouden wordt om het punt te verwarmen.

Frequentie van de behandeling
Dit is afhankelijk van uw klacht. Gebruikelijk is één maal per week. Bij ernstige aandoeningen kan de frequentie de eerste weken ook twee maal per week zijn. Na een aantal behandelingen kan besloten worden de frequentie te verlagen
Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij bijvoorbeeld chronische ziekten/klachten zijn meer behandelingen nodig om te herstellen dan bij acute klachten. Over het algemeen kunt u er vanuitgaan dat de behandeling langer gaat duren als de ziekte al langer bestaat.
Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over wat een behandeling voor u kan betekenen kunt u zelf contact met me opnemen of kunt u online inschrijven voor een intake via deze website.


ga naar www.i-quip.nl
© 1999 -