AcuPuur


Patrice Röben


Nassaustraat 17
5402 EC Uden
M 06 - 4864 2864
KvK 1725 7985
info@acupuur.nl
www.acupuur.nl

Tsi Mo

FAGT
AcuPuur | De Dorn Methode

De Dorn MethodeDe Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Zelf kreeg hij ruim dertig jaar geleden last van spit en liet zich door een oude man behandelen die hem met de druk van zijn duim van de pijn verloste. Na het overlijden van deze man heeft Dieter Dorn het zelf opgepakt en al werkende ermee kwam hij tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil.

Oorzaak voor verschillende klachten
Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

De behandeling
Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van het beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en de scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd.

De cliƫnt beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk milder dan reguliere manuele behandelvormen.
Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt men een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

Na maximaal drie behandelingen zou men duidelijk verbetering moeten merken.

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

ga naar www.i-quip.nl
© 1999 -