AcuPuur


Patrice Röben


Nassaustraat 17
5402 EC Uden
M 06 - 4864 2864
KvK 1725 7985
info@acupuur.nl
www.acupuur.nl

Tsi Mo

FAGT
AcuPuur | Wanneer kan Acupunctuur helpen?

De rijke geschiedenis van AcupunctuurAcupunctuur is reeds eeuwenlang de belangrijkste vorm van geneeskunde in China, Japan en meerdere Oosterse landen. Het heeft een ontwikkeling van maar liefst vierduizend jaar doorgemaakt en blijft zich verder ontwikkelen en verbeteren. Sinds de zeventiger jaren is deze geneeswijze ook tot het Westen doorgedrongen.

Acupunctuur draait om energie
Het kan gebeuren dat de energiestroom geblokkeerd raakt, of uit balans is.
Iedere verstoring van het evenwicht in de energiebalans heeft invloed op de mens in totaal, zowel op lichaam en geest. Een ziekte kan men het gevolg van een verstoring van energie noemen. Acupunctuur is erop gericht om deze balans te herstellen.

De Elementenleer
Uitgangspunt van deze theorie is dat alles voortdurend in beweging is. Dat geldt voor de cyclus van de seizoenen, het ritme van de dag, maar ook het functioneren van de mens. In tegenstelling tot onze Westerse afspraak om over vier seizoenen te spreken, hanteren de Chinezen er vijf. De daarbij horende vijf elementen waarmee de acupuncturist werkt zijn Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde. Het element Metaal hoort bij de herfst, Water bij de winter, Hout komt overeen met de lente, Vuur met de zomer en Aarde staat voor de nazomer. Binnen onze Westerse medische traditie komen we niet veel verder dan het onderkennen van begrippen als voorjaarsmoeheid en herfstdepressies.

Wanneer kan Acupunctuur helpen?
De Wereldgezondheidsorganisatie beschrijft een lijst van aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen. Ook bij kinderen zie je vaak erg goede resultaten bij acupunctuurbehandelingen. Wilt u weten of acupunctuur iets kan doen bij de klachten die u heeft, klik dan hieronder voor een uitgebreide lijst met aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen. Als uw klachten er niet bij staan wil dat niet zeggen dat acupunctuur niets voor u kan betekenen. U mag altijd contact opnemen om te overleggen of voor meer informatie.
Voor een volledige indicatielijst kunt u kijken op acupunctuur.nl (of klik hier).

ga naar www.i-quip.nl
© 1999 -